Snabb och enkel kycklingcurry
4 Portioner
- 600 gr strimlade kycklingfiléer
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk garam masala
- 2 tsk curry
- 2 msk fint riven ingefära
- 3 tomater
- 1 burk kokosmjölk
- 250 gr grekisk yoghurt
- 2 tsk majsstärkelse
- salt
Gör så här:
Hacka löken och pressa vitlöksklyftan. Bryn lök och vitlök i oljan i en stekpanna tills en blir glansig. Tillsätt ingefäran och kryddorna och låt fräsa ihop en stund. Kärna ur och finhacka tomaterna och häll i dessa samt kokosmjölken och yoghurten i stekpannan. Låt koka upp. Tillsätt kycklingen och koka cirka 10 minuter. Blanda ut majsstärkelsen i lite vatten och ha ner i grytan. Låt koka ihop 4-5 minuter tills det tjocknar. Smaka av med salt.
Servera med ris och en sallad.
För er Viktväktare:
Points: 20 P för allt, om man använder Larsas Fettfria Yoghurt och lätt Kokosmjölk. Lägg till P för tillbehör.
Personliga Points: 23-32 PP för allt, om man använder Larsas Fettfria Yoghurt och lätt Kokosmjölk. Lägg till PP för tillbehör.
Mitt WW: Grön 8, Blå 6 per portion om man använder Larsas Fettfria Yoghurt och lätt Kokosmjölk. Lägg till SP för tillbehör.
SmartPoints Flex: 6 SP Flex per portion om man använder Larsas Fettfria Yoghurt och lätt Kokosmjölk. Lägg till SP för tillbehör.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita