Du i Fokus
Mat & Dryck

Snabb och enkel kycklingcurry

skriv ut
4 Portioner
  • 600 gr strimlade kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk curry
  • 1 msk torkad ingefära
  • 1 burks krossade tomater
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk kallt vatten
  • salt
Gör så här:

Hacka löken och pressa vitlöksklyftan. Bryn lök och vitlök i oljan i en stekpanna tills en blir glansig. Tillsätt ingefäran och kryddorna och låt fräsa ihop en stund. Ha i de krossade tomaterna samt kokosmjölken i stekpannan. Låt koka upp. Tillsätt kycklingen och koka cirka 10 minuter. Blanda ut majsstärkelsen i vattnet och ha ner i grytan. Låt koka ihop 4-5 minuter tills det tjocknar. Smaka av med salt.

Servera med ris och en sallad.




För er Viktväktare:

Points: 23 P för allt, om man använder Kokosmjölk light, lägg till P för ris.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita


Visited 26 times, 1 visit(s) today