Snabb och enkel kycklingcurry
4 Portioner
- 600 gr strimlade kycklingfiléer
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk garam masala
- 1 msk curry
- 1 msk torkad ingefära
- 1 burks krossade tomater
- 1 burk kokosmjölk
- 1 msk majsstärkelse
- 1 msk kallt vatten
- salt
Gör så här:
Hacka löken och pressa vitlöksklyftan. Bryn lök och vitlök i oljan i en stekpanna tills en blir glansig. Tillsätt ingefäran och kryddorna och låt fräsa ihop en stund. Ha i de krossade tomaterna samt kokosmjölken i stekpannan. Låt koka upp. Tillsätt kycklingen och koka cirka 10 minuter. Blanda ut majsstärkelsen i vattnet och ha ner i grytan. Låt koka ihop 4-5 minuter tills det tjocknar. Smaka av med salt.
Servera med ris och en sallad.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 23 P för allt, om man använder kokosmjölk light, lägg till P för ris.
Points: 23 P för allt, om man använder Kokosmjölk light, lägg till P för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 91 times, 1 visit(s) today