Du i Fokus
Dryck

Il Capolavoro Appassimento Rosso – nu som bag-in-box

skriv ut

Förra året lanserades det italienska vinet Il Capolavoro Appassimento Rosso på flaska i beställningssortimentet och tog Sverige med storm. Vi svenskar tog det till våra hjärtan och tack vare det har vinet fått en självklar plats på hyllan. Nu lanseras samma goda och smakrika innehåll i en klimatsmart och praktisk bag-in-box.

Italien är det mest populära vinlandet i Sverige vilket den stora försäljningen av viner härifrån vittnar om. Il Capolavoro, som betyder mästerverk, är ett rött vin från den spännande regionen Apulien vackert belägen på Italiens klack. Regionen är tack vare de gynnsamma odlingsförhållandena helt perfekt lämpad för vinproduktion. Druvorna som växer här ger en bättre skörd med mognare druvor än på många andra platser.

Vinet är en blandning av ett flertal lokala blå druvsorter som alla bidrar till vinets karaktär. Appassimento är en produktionsmetod där druvorna får hänga på vinstockarna väldigt länge under säsongen och lapa sol. Druvorna torkar vilket resulterar i att de får hög koncentration av socker. Detta ger fylliga och smakrika viner med hög alkohol.

Innehållet i bag-in-boxen som nu lanseras är samma populära vin som det på flaskan. Både doft och smak är fullpackade med fruktiga och bäriga toner. Skogshallon, mogna jordgubbar, körsbär och moreller lirar perfekt med inslagen av mörkrostat kaffe, mörk choklad och ett stänk av romrussin. Den lilla restsötman som finns i vinet balanserar dess kryddighet på ett ypperligt sätt. Vinet är lättbegripligt och rättframt och tar för sig både med sin stil och smak.

Il Capolavoro Appassimento Rosso har sedan lanseringen för ett halvår sedan sålt som smör! Därför är det väldigt roligt att nu kunna släppa ”mästerverket” på en klimatsmart bag-in-box. Det är samma vin som på flaskan och även i det här formatet är det väldigt mycket vin för pengarna, säger Monia Jensen, Senior Business Development Manager på Anora.

Il Capolavoro Appassimento Rosso bag-in-box finns i beställningssortimentet och går lätt att beställa till närmaste Systembolagsbutik.

Il Capolavoro Appassimento Rosso bag-in-box
Artikelnr: 53285
Pris: 199 kr
Text och bild – pressmaterial


Visited 18 times, 1 visit(s) today