Du i Fokus
Hem & Inredning

Elin Fyhr ”Best in Show” – Formex Design Talents 2023

skriv ut

Design Talents är avdelningen för oetablerade svenska och internationella designers som får möjligheten att visa upp sina produkter på Formex. Årets vinnare är Elin Fyhr, grundare av Plantstraws som på ett stiligt, sinnligt och roligt sätt skapar en skulptural designlösning för bevattning av växter.

Formgivaren och plantälskaren Elin Fyhr kreerar stiliga, roliga och praktiska skulpturala lösningar för att vattna krukväxter, både för utomhus- och inomhusbruk. En veke löper genom ett rör och drar vatten från en behållare till jorden i krukan. Det passar extra bra för växter som gillar fuktig jord, som ormbunkar, fjädersparris eller parasollsäv. Röret kan också användas som en spaljé för klättrande växter. Bågarna är gjorda av metall och återvunnen bomull och finns i färgerna svart och mässing, samt tillfälliga färgkollektioner som kleinblå, beige och brun. Plantstraws är en designstudio belägen i Stockholm med produktion i Småland.

Vad glad jag blir att tilldelas priset ”Best in Show” på Formex. Jag har arbetat med och utvecklat Plantstraws under många år och det känns fantastiskt att i en konkurrens med så många duktiga formgivare få priset. Jag älskar växter och inredning, så för mig är Plantstraws den perfekta produkten som både fyller en funktion och blir en snygg detalj i hemmet berättar Elin Fyhr, grundare av Plantstraws.

Motiveringen
”Allt behöver inte vara nytt under solen. En beprövad teknik har fått ny kostym med hög designfaktor. Här har man på ett lekfullt och smart sätt skapat en helt ny skulptural designlösning till en beprövad metod. Det praktiska och hållbara blir en naturlig del av det vackra och växterna blir än mer levande. Sinnligt, slingrigt, vackert och funktionellt!”Text och bild – Pressmaterial


Visited 17 times, 1 visit(s) today