Omelett med kantareller

skriv ut
1 portion

Omeletten

  • 3-4 ägg
  • 1 msk vatten
  • salt
  • peppar

Fyllning

  • 2-3 dl kantareller (eller annan svamp)
  • 1 lök
  • 1 tsk parmesan
  • salt
  • peppar

1-2 msk fett till tillagningen

 

Gör så här:

Finhacka löken. Hetta upp en stekpanna och ha i svampen. Låt svampen fräsa ett par minuter och få bort lite vätska. Sänk värmen och ha i hälften av fettet, tillsätt löken. Stek tills löken är mjuk och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Knäck äggen i en skål och tillsätt vattnet, vispa ihop. Häll över smeten i en uppvärm stekpanna med resten av fettet. Stek tills den sitter ihop och har en fin färg. Häll över på tallrik och ha i svampen i en halvan samt lite riven parmesan och vik ihop omeletten.

Servera gärna direkt, med en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare:

Smartpoints: 4 SP Flex om man använder 1 msk fett.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita