Auberginegratäng

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

600 g aubergine
600 g zucchini
4-6 st tomater
salt
malen svartpeppar
2 dl riven ost
2 klyftor vitlök

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.

Skär aubergine i tunna skivor. Stek dem i en upphettad grillpanna. Lägg över skivorna efter hand i en ugnsform och salta och peppra.

Under tiden du steker aubergineskivorna, skär zucchini och tomater i tunna skivor. Lägg över dem i ugnsformen tillsammans med aubergineskivorna. Blanda skivorna med varandra så det blir jämnt fördelat. Salta och peppra varje lager.

Pressa ner vitlöken i den rivna osten och blanda om ordentligt. Strö över grönsakerna.

Grädda i ugn ca 30 min tills gratängen fått fin färg och grönsakerna är mjuka.

Passar bra som tillbehör till kött eller fisk.

Smaklig måltid!

För er Viktväktare: 5 SP för hela gratängen om man använder 17%-ig ost.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita