Kyckling med färskost och ananas
4-6 portioner
- 750 gr kyckling
- 2 gul lökar
- 1 stor röd paprika
- 200 gr färskost (naturell)
- 1 dl sweet chilisås
- 5 dl grädde
- 1 stor burk ananas i bitar (ca 4 dl)
- 2 dl riven ost
- 1-2 msk smör- och rapsolja
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och tärna löken och paprikan. Skär kycklingen i mindre bitar och fräs lite snabbt i stekpanna i hälften av fettet tills kycklingen får lite stekyta, tillsätt löken och paprikan och resten av fettet ett par minuter. Salta och peppra. Lägg över alltsammans i botten på en gratängform, blanda ner ananasen.
Blanda färskost, grädde, sweet chilisås, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 15 minuter.
Servera med kokt ris och en sallad.
För er Viktväktare:
Points: 57 P för hela gratängen, om man använder Philadelphia Light, 4%-ig matlagningsgrädde, 10%-ig ost och 1 msk fett. Lägg till P för ris.
Personliga Points: 46-58 PP för hela gratängen, om man använder Philadelphia Light, 4%-ig matlagningsgrädde, 10%-ig ost och 1 msk fett. Lägg till PP för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 15 – Påsk!