Kyckling med färskost och ananas

skriv ut
4-6 portioner
  • 750 gr kyckling
  • 2 gul lökar
  • 1 stor röd paprika
  • 2oo gr färskost (naturell)
  • 1 dl sweet chilisås
  • 5 dl grädde
  • 1 stor burk ananas i bitar
  • 2 dl riven ost
  • 1-2 msk smör- och rapsolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och tärna löken och paprikan. Skär kycklingen i mindre bitar och fräs lite snabbt i stekpanna i hälften av fettet tills kycklingen får lite stekyta, tillsätt löken och paprikan och resten av fettet ett par minuter.  Salta och peppra. Lägg över alltsammans i botten på en gratängform, blanda ner ananasen.

Blanda färskost, grädde, sweet chilisås, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 15 minuter.

Servera med kokt ris och en sallad.

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 46-58 PP för hela gratängen, om man använder Philadelphia Light, 4%-ig matlagningsgrädde, 10%-ig ost och 1 msk fett. Lägg till PP för ris.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita