Wokade grönsaker med tofu

skriv ut
4 portioner
  • 400 gr Tofu
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa vårlök
  • 1/2 grön paprika
  • 1/2 röd paprika
  • 1 stor morot
  • 1 broccolibukett
  • 1 pkt färska böngroddar
  • 1 msk olja (ej oliv)
  • 1/2 dl fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • peppar
Gör så här:

Blanda soja och fisksås i en skål och ställ åt sidan.

Pressa vitlöken, finstrimla vårlök, paprika och morot, dela broccolin i mindre buketter. Tärna tofun.

Hetta upp oljan i en stek- eller wokpanna. Ha ner vitlöken och fräs lite snabbt, tillsätt alla grönsaker utom böngroddarna. Fräs tills allt börjar bli mjukt. Tillsätt tofun, böngroddar och såsen. Låt puttra ihop ett par minuter. Smaka av med peppar.

Servera med ris eller nudlar.

 

För er Viktväktare: 

Mitt WW: Grön 17 , Blå 4, Lila 4 för hela woken. Lägg till SP för ris eller nudlar.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita