Wok med räkor och lime

skriv ut
4 portioner
  • 300 gr skalade stora räkor, typ vannamei
  • 1 kg vitkål
  • 2 paprikor
  • 1 zucchini
  • 2 gula lökar
  • 1-2 msk rapsolja
  • 1-2 msk umamifond tex den HÄR
  • 1 msk soja – valfri
  • saften från en halv lime
  • peppar
Gör så här:

Finstrimla vitkålen och paprikan. Dela löken och skiva tunt. Dela zucchinin och dela även denna tunt.

Fräs löken i fettet någon minut, i en stor panna/wok, tillsätt vitkålen i omgångar och fräs alltsammans under regelbunden omrörning så det inte bränns i botten. Ha i paprikan och zucchini när vitkålen “sjunkit” ihop. Blanda om och fortsätt tillaga ett par minuter, häll sedan i fonden, limen och sojan.

Blanda om och låt fräsa tills grönsakerna är lagom mjuka. Smaka av med fond, peppar eller mer soja vid behov. Servera i fyra skålar och toppa med räkorna.

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 6-9 PP för hela pannan, om man använder 1 msk olja och 2 msk fond.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita