Wok med räkor och lime
4 portioner
- 300 gr skalade stora räkor, typ vannamei
- 1 kg vitkål
- 2 paprikor
- 1 zucchini
- 2 gula lökar
- 1-2 msk rapsolja
- 1-2 msk umamifond tex den HÄR
- 1 msk soja – valfri
- saften från en halv lime
- peppar
Gör så här:
Finstrimla vitkålen och paprikan. Dela löken och skiva tunt. Dela zucchinin och dela även denna tunt.
Fräs löken i fettet någon minut, i en stor panna/wok, tillsätt vitkålen i omgångar och fräs alltsammans under regelbunden omrörning så det inte bränns i botten. Ha i paprikan och zucchini när vitkålen “sjunkit” ihop. Blanda om och fortsätt tillaga ett par minuter, häll sedan i fonden, limen och sojan.
Blanda om och låt fräsa tills grönsakerna är lagom mjuka. Smaka av med fond, peppar eller mer soja vid behov. Servera i fyra skålar och toppa med räkorna.
För er Viktväktare:
Points: 6 P för hela pannan, om man använder 1 msk olja och 2 msk fond.
Personliga Points: 6-9 PP för hela pannan, om man använder 1 msk olja och 2 msk fond.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita