Viking Line bjuder på fräschaste julbordet på många år

skriv ut
Viking Line har länge haft ett samarbete med Svenska Kocklandslaget, så även 2021. Skillnaden i år är att gästerna inte får ta från buffen själva och med ens känns allt så mycket fräschare! 

Viking Line bjuder alltid på vällagad mat i ett överflöd. För två år sedan serverades 162 rätter!!! I år är det inte riktigt lika många och kanske är det det som gjort att kvalitén känns bättre än någonsin. Att inte gästerna får ta själva från buffen har förmodligen också en hel del inverkan på intrycket. Även efter hundratals gäster känns maten lika fräsch som från början och är fortfarande vacker att se på. Men en del saker får man ta själv, bla det som är serverat i portionsglas och på tallrik.

Den vegetariska sektionen är även i år väldigt fin, den veganska silen är riktigt god. Viking Line har alltid varit bra på sillar och årets nyhet kumminsill är inget undantag. Den smälter i munnen! Alla fiskrätter är klart godkända, även om lutfisken är i mjukaste laget. Förr om åren har vi tyckt att Janssons har varit lite för salt, i år var den helt perfekt. Så pass att vi faktiskt tog lite till, det gör man inte när man ska smaka så många rätter som vi gör, eftersom man oftast blir väldigt mätt. Men årets Janssons var för god att inte ta mer av.

Allt utom efterrätterna finns på buffen, förutom glass och Ris a la Malta, resten får man på tallrik som en liten provsmakningsmeny. Och där finns ingen godishörna i år, istället får man en godispåse som är alldeles för liten, men praktiskt att ta med till hytten. Precis som på buffen, kanske man skulle kunna ha en godiskiosk, så man även där kan peka på sina val och komplettera sina påsar.

Vi måste även tipsa om julbordet som serveras i Sea View. För några kronor extra får man även en generös  skaldjursbuffé som tillägg till det traditionella julbordet. Även här inne är det generöst julpyntat, men lite lugnare än i buffématsalen.

Förutom små detaljer finns alltså ingenting att klaga på. Sillen, skinkan, köttbullarna och Jansson smakar som de ska och miljön är otroligt mysig. Fartyget är ordentligt pyntat, smakfullt och alldeles lagom, särskilt i matsalarna.

Vi måste säga att Viking Lines julbord 2021 är det bästa på många år, så passa på att ta en kryssning innan de dukar av.

 

HÄR finns en film från julbordstestet.

 

Text och bil – Jikitas