Poke Bowl med marinerad lax
4 Portioner
- 500 gr lax av fin kvalitet tex Frøya
- 2 avokado
- 1 knippe salladslök
- 400 gr mango
- 3 dl okokt ris (gärna klibbigt, sk sushiris)
- 1 knippe rädisor
- 250 gr sojabönor
- en halv kruka sallad
Marinad
- 1 msk sesamolja
- 2 msk japansk soja
- 1 tsk risvinäger
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Väljer man sushiris så ha inte i socker och vinäger, det ska vara naturellt.
Börja med att blanda ihop ingredienserna till marinaden. Skär laxen i små kuber och lägg ner dem i marinaden. Blanda om och låt dem marinera i några minuter, medan du fixar resten.
Tillaga sojabönorna enligt anvisningarna på förpackningen.
Kärna ur avokadon och mangon, skiva avokadon och skär mangon i mindre kuber, eller använd frusen och låt tina.
Skölj salladslöken och rädisorna, strimla löken och skiva rädisorna. Strimla salladen.
Fördela riset i botten på fyra lagom stora skålar. Lägg i resten av tillbehören i en ring och placera laxen i mitten. Ringla lite av marinaden över alltsammans och topps gärna med koriander.
För er Viktväktare:
Points: 43 P för allt (200 gr avokadokött), 11 P per portion.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita