Du i Fokus
Dryck

Casal Garcia Rosé – ett pärlande rosévin från trendiga Portugal

skriv ut
Kicka igång försommaren med en rosé! Nu lanseras Casal Garcia Rosé från det populära vinvarumärket Casal Garcia och den portugisiska producenten Aveleda. Casal Garcia Rosé är friskt och fruktigt med lite spritsig karaktär och passar perfekt att avnjutas när solen värmer.

Casal Garcia Rosé är ett fräscht rosévin med en låg alkoholhalt på 9,5 procent och passar bra en varm kväll på balkongen eller en ledig eftermiddag i solen. Casal Garcia Rosé gör sig utomordentligt som sällskapsvin men passar också bra att kombinera med matiga sallader med fisk och kyckling eller plockmat med exempelvis charkuterier och jordgubbar.

Doften är intensiv med inslag av hallon, vattenmelon och röda vinbär. Smaken är fruktig med inslag av söta hallon, vattenmelon och apelsin. Den läckra rosaröda färgen ger en extra piff till dukningen.

Casal Garcia Rosé är gjort på druvorna Touriga Nacional, Tinta Roriz och andra lokala druvor, och druvorna kommer bland annat från den välkända vinregionen Vinho Verde DOC som ligger i nordvästra Portugal. Vinregionen är känd för sina lättsamma och friska viner med lätt spritsighet. Klimatet är något svalare och lite regnigare i detta område vilket gör att viner som görs på druvor härifrån får hög fruktsyra, är rika på mineraler och har en relativt låg alkoholhalt.

– Det är med stor glädje som vi introducerar ett rosévin från Casal Garcia, som även ligger bakom världens mest sålda Vinho Verde. Roséviner är omåttligt populära i Sverige och intresset för portugisiska viner är stort. Därför känns det extra roligt att kunna erbjuda svenska konsumenter ett friskt och fruktigt rosévin med pärlande karaktär från ett välkänt portugisiskt varumärke. Rosévinet har dessutom en låg alkoholhalt och passar både till vardags och mer festliga tillfällen i sommar, säger Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager på Altia.

Casal Garcia skapades 1939 när fransmannen Eugène Hélisse blev anställd som vinmakare av ägaren Roberto Guedes på egendomen Quinta da Aveleda i Penafiel, i Portugal. Fransmannens utlovade förbättringar gav resultat och första skörden blev en succé – det lätta, friska och pärlande vinet fick namnet Casal Garcia. Casal Garcia introducerades på den svenska marknaden under mitten av 1970-talet. Sedan dess har det vita Vinho Verde-vinet varit en favorit bland svenska konsumenter, och är ett av de bäst säljande portugisiska vita vinerna i Sverige.

 

Casal Garcia Rosé finns i Systembolagets beställningssortiment.

Casal Garcia Rosé
Artikelnr: 51278
Pris: 74 kr

 

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 59 times, 1 visit(s) today