Du i Fokus
BöckerMat & Dryck

Jessicas Kycklingköttbullar – Hur lätt som helst!

skriv ut
Till jul ska det vara köttbullar och i år kan vi göra dem enligt Jessica Frejs recept från hennes nya kokbok “Hur lätt som helst”. Jessicas matfilosofi går ut på att mat ska vara enkel, god och helst inte ta längre tid att laga än den tar att äta. I sin nya bok bjuder hon på 60 lättlagade middagar som får själen att må bra. Vi har fått låna ett av recepten som passar säsongen.

Jessica Frej vann tittarnas hjärtan i Sveriges Mästerkock 2001 och har sedan dess etablerat sig som en av våra mest populära tv-kockar. Hon har under de senaste åren släppt sju kokböcker och nyligen skrivit världskontrakt på den senaste och ytterligare två böcker.  I sin kokbok “Hur lätt som helst samlar hon sina bästa och enklaste recept.

Hon skriver själv: “Mat ska inte vara svårt, krångligt eller dyrt. Med den här boken hoppas jag kunna så frön hos läsaren till hur man kan känna lust i matlagningen och bli mer kreativ i köket utan tidskrävande metoder eller dyra och krångliga ingredienser. Recepten är maträtter som jag lagar hemma alla dagar i veckan. I mitt kök ryms alla smaker och alla humör. Så också i min kokbok”.

Recepten är enkla och smakrika, bilderna är färgglada och inbjudande. Det här är en riktigt bra kokbok för den som precis flyttat hemifrån eller som bara vill att det ska vara enkelt och snabbt. En väldigt bra presentbok!

Här bjuder vi på ett av recepten.

Kycklingköttbullar med currydressing

4 portioner

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 msk lökpulver
  • ½ dl ströbröd
  • 1/2 dl vispgrädde
  • smör att steka i
Gör så här:

Blanda samman ingredienserna till kycklingköttbullarna.

Blöt händerna och forma färsen till köttbullar.

Stek köttbullarna i smör så de får fin stekyta, det är viktigt att de blir helt genomstekta.

Servera som de är på en buffé, på macka med en god sås eller med potatis och brunsås.

För er Viktväktare:

Points: 17 P för hela satsen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde istf visprädde. Lägg till P för smöret du steker i.

Personliga Points: 4-17  för hela satsen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde istf visprädde. Lägg till PP för smöret du steker i.

Mitt WW: Grön 24, Blå 24, Lila 24 för hela satsen om man gör enligt receptet, 16 på både Grön, Blå och Lila för hela satsen om man istället använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för smöret du steker i.

SmartPoints Flex: 24 SP Flex för hela satsen om man gör enligt receptet, 16 SP Flex för hela satsen om man istället använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för smöret du steker i.

Text – Marlene Rindå Jikita, Recept – Jessica Frej, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 87 times, 1 visit(s) today

Ett svar på ”Jessicas Kycklingköttbullar – Hur lätt som helst!

Kommentarer är stängda.