Du i Fokus
Hälsa & Motion

Boosta torr vinterhud

skriv ut
Med kyligare väder kommer nya hudutmaningar och lagom till vintern har CCS hudvårdsserie en helt ny kostym. Man har även tagit fram flera nyheter med superingrediensen karbamid, en fuktbindare som ger långvarigt skydd och håller huden återfuktad på djupet. Lika viktig på vintern som solskydd när det är sol ute!

Vinterhalvåret kan vara tuff mot vår hud. Kombinationen av ett uppvärmt inomhusklimat, låg luftfuktighet utomhus och växlingarna däremellan är särskilt påfrestande. Som ett resultat kan huden bli torr och stram, och för vissa till och med narig och sprucken. En vanlig missuppfattning är att krämer och oljor med hög fetthalt är mest effektiva mot vintertorr hud, men faktum är att fett bara skyddar för stunden. Istället ska man leta efter fuktbindare, som till exempel karbamid.

För att hålla huden mjuk och smidig är det viktigt att det yttre hudlagret är intakt. Karbamid är ett av de fuktbindande ämnen som finns naturligt där. Till skillnad mot krämer och oljor med hög fetthalt som bara hjälper temporärt, stabiliserar karbamid fuktnivåerna i huden genom minskad vattenavgivning, och stärker därigenom hudbarriären. Genom att använda hudvård som innehåller karbamid kan man påverka hudens naturliga fuktgivande faktor så att den lättare kan reparera och regenerera sig själv.

Karbamid är därför både behandlande och förebyggande och skyddar effektivt mot yttre påfrestningar som tuffare klimat. Lika viktig som SPF är under sommaren, är karbamid på vintern! Alla hudtyper är olika och har olika behov av fukttillskott. Därför består CCS hudvårdserie av hand-, kropps -och fotvårdsprodukter med varierande formula för att matcha olika behov. Serien innehåller både behandlande och skyddande produkter.

CCS hudvård finns bla på Apotea.

 

Text  – CCS, bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 6 times, 1 visit(s) today