Pasta med räkor och sojabönor

skriv ut
4 portioner
  • 300 gr skalade räkor
  • 250 gr sojabönor
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl hackad persilja
  • 1-2 msk smör- och rapsolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skala och pressa vitlöksklyftorna. Hetta upp fettet i en panna och bryn vitlöken någon minut. Häll i grädden och bönorna och låt koka ihop till bönorna är lagom mjuka och såsen är krämig. Späd med pastavatten om den blir för tjock. Salta och peppra.

Dra av pannan från värmen, blanda ner räkorna och persiljan. Servera med pasta.

 

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 14-21 PP för hela grytan om man använder 1 msk fett. Lägg till PP för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita