Du i Fokus
MusikUpplevelser

Stjärnklart på Hamburger Börs – en skön start på julen

skriv ut
Nu står advent för dörren och julshowerna står som spön i backen. Artisterna är taggade till tänderna och ger allt för publiken. Något som märktes tydligt när “Stjärnklart” på anrika Hamburger Börs hade premiär i fredags. 

I reklamen för showen “Stjärnklart” står det “Stjärnspäckad julfest när Hamburger Börs Christmas Edition presenterar; Sarah Dawn Finer, Plura, John Lundvik, Tusse & Linda Pritchard”. Och visst är det så, alla fem är stjärnor, även om det är fyra av dem som ser ut så – medan den femte ser ut att komma direkt från en skön tupplur på soffan.

Sarah Dawn Finer lotsar publiken genom en både hjärtlig och mysig show, samtidigt som hon ska försöka hålla ordning på sina kompisar. Såklart framför de sina egna låta med bravur, men här finns även en och annan ny och spännande kombination av duetter. Det är ju en rätt udda kvintett som håller julshow ihop, men de passar så otroligt bra ihop!

Alla vet att det är ett slipat gäng som ska framföra älskade julsånger, men att Plura var en sån julig mysgubbe var lite oväntat. Att Lundvik och Pritchard kan lyfta Börsens tak med Holy Night var kanske inte överraskande, men otroligt häftigt!

Höjdpunkterna förutom Holy Night är många, men framför allt All I want for christmas, Have yourself a merry little christmas och En julsaga där Plura och Sarah briljerar. Men vi måste nog säga att alla låtar sitter som en smäck! Att klockan är sen spelar ingen roll, de får spela hur länge de vill – vi stannar gärna! Däremot behöver mellansnacket slipas lite på. Matanekdoterna funkar, men där finns lite annat som både kan tas bort och förkortas.

Något måste även sägas om maten. Det var premiär även för personalen, och menyn var ny, så allt var väl inte helt synkat med publikens hungriga magar och köket. Förrätten var en demonterad julbuffé, serverad i tre våningar. Varje sällskap fick en egen liten julinspirerad platå bestående av bröd, oxbringa, sidfläsk, lax och sill. Till varmrätt serverades bakat hjortinnanlår med rostad morotskräm, syltade kantareller, charlittenslökssky och potatisgratäng smaksatt med kryddpeppar och nejlika. Efterrätten var som ett helt rum med godsaker, som man plockade fritt av. Allt vackert upplagt och otroligt gott!

“Stjärnklart” på Hamburger Börs är en väldigt bra start på julen, oavsett om man tar en helkväll med både mat och show eller bara nöjer sig med showen. Här finns alla ingredienser för en riktigt mysig kväll, man glömmer tiden och stannar gärna kvar hela natten.

Stjärnklart kan ses från den 19 november till 22 december på Hamburger Börs i Stockholm.

 

HÄR finns en film från kvällen.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita, Martin Jikita

 

Visited 7 times, 1 visit(s) today