Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Årets glögg från Saturnus – Vintermojito

skriv ut
Varje år lanserar familjeföretaget Saturnus nya glöggsorter med både innovativa och mer traditionella smaker, med och utan alkohol. Årets stora smaksatta nyhet är en alkoholfri Vintermojito som kan drickas både varm och kall.

Vintermojito är en alkoholfri premiumglögg med inspiration av den klassiska romdrinken från Kuba. Den ljusa drycken har en smak av limejuice och mynta som smaksatts med glöggkryddorna kanel, ingefära, kardemumma och pomerans.

Årets glöggnyhet presenteras i en specialdesignad flaska om 50 cl och finns i dagligvaruhandeln över hela Sverige från och med slutet av oktober.

Saturnus glögg tillverkas från grunden i företagets fabrik i Malmö, av väl utvalda råvaror med en hantverkstradition som gått i arv i fem generationer. Familjeföretaget grundades 1893 och är idag Sveriges äldsta och största glöggproducent.

– Vi är oerhört nöjda med årets glöggsmak som är både innovativ och fantastiskt god! Eftersom den går att dricka både varm och kall går den också att variera. Varför inte dricka den med is och en limeskiva som fördrink, eller varm till den klassiska adventsfikan? säger Ludwig Liepe, kategorichef, Saturnus.

I årets glöggsortiment finns flera ekologiska varianter och smaker som passar hela familjen och alla tänkbara tillfällen. Förra årets nyhet, Saturnus 1893 alkoholfri, blev väldigt populär och kommer att finnas även i år. Det är en glögg gjord på avalkoholiserat spanskt rödvin, och ger därför en vinkaraktär med klassisk smak.

Saturnus har även ett samarbete med Världens Barn och bidrar med en krona per såld flaska av God Jul Glögg. Detta gjorde att Saturnus förra året gav en rekordsumma om 560 000 kronor till Världens Barn. I år är målet att kunna bidra med över 600 000 kronor.

 

Text och bild – Saturnus

 

Visited 81 times, 1 visit(s) today