Sätt guldkant på julens dukningar

skriv ut
Utomhusfirande med varma plädar och glögg eller ett vackert dukat bord inomhus med julens goda tillbehör? Bland Rustas julnyheter finns allt du behöver för att skapa en magisk bjudning.

Textilier är tricket för att göra julen extra ombonad. Bland årets nyheter finns mängder av dukar, löpare och tygservetter. Utgå gärna från ett färgtema, som rött och guld eller grönt och vitt, för att skapa en röd tråd i dukningen.

Dekorera bordet med mossa, grankvistar och röda äpplen för en naturnära känsla. På Rusta finns ett brett sortiment av naturtrogna konstväxter– perfekt för allergiker och doftkänsliga. En mistelgirlang i kombination med en ljusslinga blir ett fint blickfång i mitten av bordet, eller mini-vaser med kvistar av eukalyptus och snöbär.

Med stengods från Elsaform är det enkelt att skapa dukningar som passar lika bra till vardags som fest. Utöver grått, vitt och midnattsblått finns servisen nu även i grönt. Bland köksnyheterna ryms flera praktiska kärl i gjutjärn, som mortel och fondueset, samt skärbrädor i trä – perfekta för både tillredning och servering.

Levande ljus, eller varianter i LED, gör massor för stämningen. Sätt slingor i växterna, både inom- och utomhus. En vacker grupp p trappen ger ett välkomnande intryck. Eller knasa till allt och kasta bort gamla traditioner. Ha en kritvit julgran med pastellfärgade dekorationer istället för den tadiotnallt gröna. Allt funkar!

Att göra något lite extra för gästerna är ofta uppskattat. Spritsa gästens namn eller initialer på pepparkakor eller lägg besticken i en minijulstrumpa. Eller varför inte ställa en minitomte eller en vacker julgranskula vid varje kuvert som en omtänksam gåva?

 

Text och bild – Pressmaterial