Du i Fokus
Hem & Inredning

Årets Te- och Kaffeadventskalendrar från Nabo

skriv ut
Att adventskalendrar för vuxna har blivit populärt under de senaste åren, är något som NABO kan skriva under på. Med sina produkter Teadventskalendern och Kaffeadventskalendern vill NABO, utöver julkänsla, ge sina kunder en smakupplevelse och kunskap om kaffe och te.

Kalendrarna förnyas varje år, både smakmässigt och genom förpackningsdesignen. I år har NABO anlitat Göteborgsbaserade bildkonstnären  Cecilia Pettersson för att ta fram ett mönster till både Teadventskalendern och Kaffeadventskalendern.

“Cecilias fingertoppskänsla för mönster och det handritade ger verkligen en genuin, arbetad och trivsam känsla till årets kalendrar. Det känns så kul att vi samarbetat med Cecilia”, säger Lizette Gustafsson på NABO.

Kaffeadventskalendern bär ett rutigt mönster som associeras till den klassiskt hemvävda julduken, medan Teadventskalendern pryds av många av de naturmaterial och blommor som gärna får pryda det dukade julbordet, som julnötter, grankvistar, kottar, amaryllis och hyacint.

”Det här med Teadventskalendern har varit min och dotterns tradition i flera år och jag känner mig extra stolt över att jag nu fått rita mönstret till den!” säger Cecilia Pettersson.

Cecilia Pettersson är bildkonstnär med bas i Göteborg, men hennes mönster har hittat ut i världen. Cecilia skapar mönster och illustrationer till såväl tapeter, textilier, anteckningsböcker som posters och bokomslag, bland annat. Motiven tar ofta inspiration i naturens värld och de organiska formerna.

”Jag gillar att fokusera på detaljer och strukturer i min omgivning. Inspirationen kan komma till mig genom en växt jag ser slå ut, blomma och dö. Den där kraften inspirerar mig när jag tecknar växter. Jag hittar också inspiration i nya utmaningar, samarbeten, att få grotta ner mig i något nytt och göra research”, berättar Cecilia.

Teadventskalendern innehåller 24 olika sorters ekologiska lösviktsteer. Varje påse innehåller 5 gram te, vilket är lagom till två koppar te. I Teadventskalendern finns en blandning av grönt, svart och vitt te, samt örtte och rooibos. Smaksättningarna varierar från kryddigt till blommigt och friskt, och allt däremellan!

Pris: 359:-, finns att köpa på nabostore.se eller hos återförsäljare, t.ex. Designtorget.

Kaffeadventskalendern innehåller 24 olika sorters bryggkaffe, variationen består i ursprung, rostning och bönblandningar. Varje påse innehåller 21 gram bryggmalet kaffe, vilket räcker till 3,5 dl färdigbryggt kaffe per dag. Några av årets sorter är smaksatt kaffe, med smaker som apelsinchoklad och kokos. Kaffet i Kaffeadventskalendern fungerar alldeles utmärkt i en vanlig kaffebryggare, men det går även bra att brygga som droppkaffe eller i presskanna.

Pris: 459:-, finns att köpa på nabostore.se eller hos återförsäljare, t.ex. Designtorget.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 31 times, 1 visit(s) today