Du i Fokus
Mat & DryckResorUpplevelser

Viking Cinderella – Lyxigt julbord och mysig brunch

skriv ut

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️

De flesta bokar kryssning och julbuffé av gammal vana och är nöjda med det. Då kanske man inte vet att Viking Cinderella har ett lite extra tjusigt alternativ, där Janssons och köttbullar kompletteras av lyxiga skaldjur och vacker dukning. Ett enkelt sätt att förhöja känslan på resan.

Viking Lines julbord ser i stort sett likadant ut på alla rederiets fartyg. Det är en stor och generös buffé med drygt 70 rätter, allt är vackert presenterat och smakar som julmat ska smaka. Det “vanliga” julbordet serveras i restaurangen “The Buffé” och är det som större delen av gästerna sätter tänderna i. Men där finns andra alternativ.

Bara några meter från bufférestaurangen hittar man a la carte-restaurangen Seaview, där det lite mer exklusiva julbordet serveras. Här är miljön mer avkopplande, borden vackert dukade och servicen är mer personlig. Längst in finns ett helt rum med ett 80-tal härliga julrätter och en vacker eka är placerad i mitten med en mängd frestande skaldjur. Massor med julmat och massor med julpynt. Här kastas man in i julstämningen vare sig man vill det eller ej. Allt detta för bara 110 kr mer än julbordet i buffén, men då ingår inte dryck.

Tycker man om skaldjur så är det julbordet i Seaview man ska välja. Havskräftorna och räkorna är otroligt fräscha och goda. Såserna som finns till är en extra bonus. Men här finns ju även julmat, skaldjuren är bara pricken över i. Här serveras allt som finns på buffén, plus lite till – men presenteras lite mer smakfullt. Vi har svårt att ta fram höjdpunkterna, då allt faktiskt är gott – det finns inga dåliga rätter här. Lägstanivån är hög. Det som sticker ut är ju såklart skaldjuren och den extra desserten som serveras vid bordet; chaipannacotta med saffransmousse och varma körsbär. Lämna plats för den, så får ni ett perfekt avslut på en god middag.

Har man inte tröttnat på julmat så kan man äta brunchen, som serveras i “The Buffé” på hemvägen. Här hittar man en ganska traditionell brunch men med tillägg av bla Janssons, köttbullar och prinskorv. Viking Lines köttbullar måste vi berätta lite om, de är gigantiska! De känns kompakta när man skär i dem, men är i själva verket saftiga och väldigt goda. Anmärkningsvärt för brunchen är att där finns fler efterrätter än på det finare julbordet.

Sammanfattningsvis konstaterar vi att oavsett om man väljer det lyxiga julbordet eller brunchen, så får man ett ganska traditionella julbord med de viktigaste rätterna – men i Seaview är det betydligt mer valuta för pengarna. Skaldjuren, atmosfären och den avslutande desserten är värt de extra kronorna. Med julpyntet ombord och brunchen som avslutning på kryssningen, har vi fått en ordentligt julkänsla som räcker ett bra tag framöver.

Text och bild – Jikitas

Visited 182 times, 1 visit(s) today