Mango- och fläskfilegryta
4 portioner
- 500 gr fläskfilé
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk smör & rapsolja
- 1 dl vatten
- 1 burk kokosmjölk (400 ml)
- 1 msk orientalisk fond (alt kalvfond)
- 1/2 dl chilisås (tomat)
- 1 1/2 msk currypasta
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 1 msk limesaft
- 1 msk majsstärkelse + 1 dl kallt vatten
- 100 gr färsk spenat
- 2 mango
Gör så här:
Putsa och skär fläskfilén i mindre bitar blanda med sojan och bryn i fettet. Skölj ur stekpannan med 1 dl vatten och häll det i en gryta med köttet. Blanda kokosmjölk, fond, chilisås, currypasta, limesaft och vitlök. Häll ner i grytan och låt allt sjuda i ca 10 minuter.
Blanda ut majsstärkelsen i vattnet och rör ner i grytan. Koka upp. Tillsätt spenaten och mangon, blanda väl. Smaka av med salt.
Servera med ris eller nudlar.
För er Viktväktare:
Points: 47 P för hela grytan, om man använder kokosmjölk light. Vill man få ner P ersätter man kokosmjölken med 4 dl 4%-ig matlagningsgrädde, då blir det 39 P för hela grytan. Lägg till P för ris/nudlar.
Personliga Points: 38 PP för hela grytan, om man använder kokosmjölk light. Vill man få ner PP ersätter man kokosmjölken med 4 dl 4%-ig matlagningsgrädde, då blir det 28 för hela grytan. Lägg till PP för ris/nudlar.
MittWW: Grön 8, Blå 8, Lila 8 per portion om man använder kokosmjölk light. Vill man få ner SP ersätter man kokosmjölken med 4%-ig matlagningsgrädde, då blir det 6 både på Grön, Blå och Lila per portion. Lägg till SP för ris/nudlar.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita