Du i Fokus
Mat & Dryck

Mango- och fläskfilegryta

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr fläskfilé
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk smör & rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 msk orientalisk fond (alt kalvfond)
  • 1/2 dl chilisås (tomat)
  • 1 1/2 msk currypasta
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk limesaft
  • 1 msk  majsstärkelse + 1 dl kallt vatten
  • 100 gr färsk spenat
  • 2 mango
Gör så här:

Putsa och skär fläskfilén i mindre bitar blanda med sojan och bryn i fettet. Skölj ur stekpannan med 1 dl vatten och häll det i en gryta med köttet. Blanda kokosmjölk, fond, chilisås, currypasta, limesaft och vitlök. Häll ner i grytan och låt allt sjuda i ca 10 minuter.

Blanda ut majsstärkelsen i vattnet och rör ner i grytan. Koka upp. Tillsätt spenaten och mangon, blanda väl. Smaka av med salt.

Servera med ris eller nudlar.

För er Viktväktare:

Points: 47 P för hela grytan, om man använder kokosmjölk light. Vill man få ner P ersätter man kokosmjölken med 4 dl 4%-ig matlagningsgrädde, då blir det 39 P för hela grytan. Lägg till P för ris/nudlar.

Personliga Points: 38 PP för hela grytan, om man använder kokosmjölk light. Vill man få ner PP ersätter man kokosmjölken med 4 dl 4%-ig matlagningsgrädde, då blir det 28 för hela grytan. Lägg till PP för ris/nudlar.

MittWW: Grön 8, Blå 8, Lila 8 per portion om man använder kokosmjölk light. Vill man få ner SP ersätter man kokosmjölken med  4%-ig matlagningsgrädde, då blir det 6 både på Grön, Blå och Lila per portion. Lägg till SP för ris/nudlar.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 203 times, 1 visit(s) today