Kormagryta med kyckling
Allt som underlättar matlagningen är ofta välkommet för en snabbare vardagsrätt. Kronfågels lårfiléer är färdiga att tillaga på bara någon minut.
4 Portioner
- 1 förpackning Minutstrimlor lårfilé
- 1 gul paprika
- 1 rödlök
- 1 msk riven ingefära
- 1 burk kormasås + 1 dl vatten
- 1 tsk salt
- svartpeppar
- färsk mynta
- Olja till stekning
Gör så här:
Skär paprika och rödlök i grova bitar. Hetta upp olja i en stör stekpanna. Stek paprika och rödlök med ingefäran i ca 5 minuter tills det mjuknar lite. Ta upp och ställ åt sidan. Stek kycklingen i ca 6 min tills den är genomstekt och gyllene, tillsätt mer olja vid behov. Salta och peppra. Lägg i grönsakerna och häll över kormasåsen och vattnet, låt allt bli varmt.
Servera med ris, mynta, rostade kikärter och naanbröd.
Recept – Kronfågel, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 14 times, 1 visit(s) today