Du i Fokus
MusikUpplevelser

Lisa Nilsson – Kvinnan som är jag

skriv ut
26 år efter succén med Himlen runt hörnet och en mängd priser och utnämningar senare gör Lisa Nilsson äntligen slag i saken och sätter upp en egen show. “Lisa – Kvinnan som är jag” är en hjärtevärmande föreställning men stor självdistans och en kavalkad av både ny och gammal musik. 

Som 24-åring erövrade Lisa Nilsson världen, Himlen runt hörnet öppnade dörrar men satte också enorma krav på en så ung kvinna. I nya showen “Lisa- Kvinnan som är jag” får vi se en helt annan Lisa, en kvinna med självdistans och humor och som känns väldigt trygg både på scen och i sig själv. Lisa känns lycklig och på helt rätt plats i livet, sånär som på avsaknaden av partner.

Vi får veta hur det är att söka efter den rätta som “kändis” och hur svårt det är att faktiskt veta vad folk är ute efter. Lisa berättar med stor humor om livet på datingsajten Tinder, att där är många fiskar och små katter… Vi får också höra hennes talang för dialekter och veta allt om “kontratantra” och självklart får vi höra den älskade Himlen runt hörnet. Men höjdpunkten är kanske lite oväntat när hon inte sjunger, utan steppar! Dansnumret tillsammans med David Dalmo är galet bra och sätter pricken över i på hela kvällen!

“Efter många års inväntande av tajming gör jag äntligen en föreställning där jag kan inkludera alla mina artistiska uttryck på en och samma scen. Förutom sång och musik blir det dans, monolog och agerande med berättandet i centrum. Med längtan som drivkraft går min berättelse via barndom genom ett liv med musik, dans, humor, relationer, framgångar, identitetssökande, kvinnlighet, sorg och drömmar.

Jag vill skapa en lekfull och omfamnande föreställning som lämnar utrymme för igenkänning och reflektion kring vad det är att vara människa och inte minst kvinna i vår tid. Det är en föreställning jag själv har längtat efter och behöver just nu”.

Det finns ingen som slår Lisa Nilsson på fingrarna när det gäller rösten och bredd på repertoar. Hon rör sig ledigt i alla tonarter och växlar snyggt mellan Barbra Streisand och Whitney Houston. Musiken som är specialskriven för showen är underfundig och humoristisk. Scenen är enkel och klänningarna magiskt vackra, mellansnacket är sakligt, personligt och väldigt roligt!  Tiden försvinner, varje minut är en njutning.

“Lisa – Kvinnan som är jag” körs till att börja med i två månader och är ett måste för alla som gillar Lisa Nilsson och har följt henne genom åren, men också för den som helt enkelt tycker om väldigt bra musik. Vi är rätt säkra på att två månader blir betydligt längre.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Martin Jikita, Bild –  Pressbilder, Håkan Larsson

 

Visited 32 times, 1 visit(s) today