Du i Fokus
Hem & Inredning

Stringhyllan fyller 70 år!

skriv ut
Den populära Stringhyllan fyller 70 år och firar med en ny färg och en hylla för utomhusbruk. Numera kan kunden välja mellan flera flexibla förvaringslösningar och en mängd olika färger. En pigg pensionär som blir allt smartare. 

I samband med Strings 70-årsjubileum uppdateras det smarta systemet med en ny tidlös och elegant beige färg. Formgivarna Nisse och Kajsa Strinning ritade den första Stringhyllan till en tävling utlyst av Bonnier år 1949. Deras design vann och Stringhyllan blev snabbt extremt populär i svenska hem – och snart också i resten av världen. Sedan dess har String-produkterna successivt utvecklats och hyllornas mångsidighet har hela tiden tagits till nya nivåer.

String System består utöver de klassiska gavlarna och hyllorna av bland annat lådhurtsar, arbetsskivor, tidningshyllor i trä eller metall och skåp med skjutdörrar av trä eller glas. Sedan tidigare finns metalldelarna i String System i svart, vitt och grått och trädelarna även i naturliga färger som ask, ek och valnöt. Och nu lanseras delar av systemet i en varm och modern beige kulör.

– String System är en tidlös möbel och vi ville lägga till en färg för att få in ytterligare ett tidlöst uttryck i serien. Den nya färgen är varmare än vitt och grått och känns elegant och modern, säger Peter Erlandsson, en av ägarna till String Furniture.

Den beiga färgen finns inledningsvis tillgänglig i vägg- och golvgavlar samt hyllplanen med 30 cm djup och går att bygga till ett personligt hyllsystem som går att kombineras i oändlighet till hemmets alla rum. String System går att bygga om efter behov och kan följa med dig genom livets alla skeden och behov, oavsett hur och var du väljer att använda systemet.

Ytterligare en nyhet är att det tidlösa hyllsystemet även att använda för elegant och funktionell förvaring utomhus. Den nya galvaniserade versionen av hyllsystemet är tillverkad i två olika material. Hyllplanen är tillverkade i materialet aluzink, som är en stålplåt belagd med aluminium-zink som står emot väta och rost.

Gavlarna är tillverkade av oblyat stål som ytbehandlats genom varmförzinkning, vilket innebär att gavlarna doppats i ett stort bad av zink. När gaveln av metalltråd behandlas med zink uppstår en kemisk reaktion vilket skapar ett starkt korrosionsskydd som håller över tid.

Det finns många samlare och en del på begagnatmarknaden, men vill man ha äkta vara får man se upp för kopior. En äkta stringhylla känns igen på att hyllorna hängs upp med mässingsgångjärn. Stringhyllan sägs vara den svenska möbel som har sålts mest i Europa, mycket talar för att popularitet fortsätter.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Grand Relations

 

Visited 13 times, 1 visit(s) today