Du i Fokus
Mat & Dryck

Lövbiff i svamp och teriyakisås

skriv ut
4 portioner
  • 400 gr lövbiff
  • 2 burkar hela champinjoner + spadet
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk teriyakisås
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 stor lök
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Hacka löken, pressa vitlöken och strimla köttet. Hetta upp en torr panna och fräs champinjonerna tills de “gnisslar”. Tillsätt fettet, löken och vitlöken och fräs tills löken är glansig och börjar bli lite mjuk, då är det dags att lägga i köttet. Blanda ut majsstärkelsen i lite av champinjonspadet och ställ åt sidan.

Ha i grädde, teriyakisås och resten av spadet i grytan och låt koka ihop. Tillsätt den utblandade majsstärkelsen i såsen och låt koka till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt ris.



För er Viktväktare:

Points: 21 Points för alls sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 623 times, 1 visit(s) today