Du i Fokus
Resor

Hobo Hotel intar Finland – nu öppnar succékonceptet i centrala Helsingfors

skriv ut

Igår öppnade Hobo Hotel i Helsingfors. Detta är det andra hotellet inom succékonceptet som började i Sverige. Hobo Helsinkis byggnad har renoverats i snart två år, med interiördesign satt av prisbelönta Studio Aisslinger. Nu slår man äntligen upp dörrarna till en visionär mötesplats för såväl internationella gäster som lokalbefolkningen.

Succén från Brunkebergstorg i Stockholm – Hobo Hotel – har kommit till Finland. Nordic Hotels & Resorts mest framgångsrika lifestylekoncept får sitt andra hotell, mitt i centrala Helsingfors. Genom att gå emot normerna för hur ett boutiquehotell ska se ut och vara har Hobo Hotel varit en banbrytande spelare på den nordiska hotellmarknaden från dag ett. Fokus ligger mindre på conciergetjänster och fine dining, och mer på livekonserter och popup-klubbar. När nu Finland får ett Hobo Hotel har fokus legat uteslutande på att skapa ett hotell av lokalsamhället, för lokalsamhället.

– Jag är otroligt exalterad och stolt över att äntligen kunna välkomna gäster till Hobo Helsinki. Den här platsen kommer verkligen att utgöras av de människor som fyller den. Med en stark ambition att föra samman både Helsingforsbor och besökare som tror på optimism, ödmjukhet och respekt hoppas vi bli en levande och helt central del av Helsingfors, säger Mika Makkonen, General Manager på Hobo Helsinki.

Hobos grundidé går ut på att spegla staden som det är sprunget ur. Genom att medvetet verka i ett konstant betaläge så är man fri att hela tiden testa nya strategier och koncept i huset. Inredning och aktiviteter kureras alltid lokalt, med målet att skapa en ständigt föränderlig typ av mötesplats för det lokala communityt. Hotellet utgår från mottot “go local, get global” – man lever efter devisen att bara genom att vara sitt mest autentiska, lokala jag kan man som hotell vara internationellt relevant.

Byggnaden som är Hobo Helsinki huserade tidigare ett annat hotell. Interiören har designats av prisbelönta Berlin-baserade Studio Aisslinger, som även står bakom inredningen på Hobo Stockholm. För Hobo Helsinki har Studio Aisslinger arbetat med Helsingfors som både inspirationskälla och materialkälla. Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.

Som ett sätt att ta Hobos hållbara approach ett steg längre har Studio Aisslinger behållit flera interiörelement från det tidigare hotellet. Dessa inkluderar bland annat fönsterkarmar i trä samt klinkergolv och väggar. Specifikt för Hobo Helsinki har Studio Aisslinger även arbetat med urbana naturmaterial som tegelstenar. Dessa utgör bland annat flertalet väggar inne på rummen som samtidigt fungerar som Hobos signatur-”peg walls”.

Hobo Hotel Helsinki är ett projekt som möjliggjorts av en rad olika aktörer, däribland fastighetsägaren Ilmarinen, Strawberry och Nordic Hotels & Resorts. Läs mer på www.hobohotel.fi.Text och bild – Pressmaterial

Visited 23 times, 1 visit(s) today