Klassisk gubbröra
6 portioner
- 3-4 hårdkokta ägg (kalla)
- 5-6 medelstora kokta potatisar (kalla)
- 150 gram anjovisfiléer
- ca 3 msk gräslök (hackad)
- ca 3 msk dill (finskuren)
- 1 ½ dl crème fraiche
- 3 msk majonnäs
- Salt och peppar
Gör så här:
Skala och hacka äggen. Tärna potatisen i småbitar. Låt ansjovisen rinna av och tärna den fint. Blanda crème fraiche och majonnäs, vänd ner potatis, ägg, ansjovis, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna i en äggkartong. Fint och annorlunda på bordet och särskilt smart om ni ska på picknick.
För er Viktväktare:
Pointa: 24 P för hela satsen om man använder 400 gr potatis, Larsas fettfria yoghurt och lättmajonnäs.
Personliga Points: 16-33 PP för hela satsen om man använder 3 ägg, 400 gr potatis, Larsas fettfria yoghurt och lättmajonnäs.
Mitt WW: Grön 31, Blå 29, Lila 20 för hela satsen om man använder 3 ägg, 400 gr potatis, Larsas fettfria yoghurt och lättmajonnäs.
Recept och bild – Svenska Ägg
Visited 74 times, 1 visit(s) today