Klassisk gubbröra

skriv ut
6 portioner
  • 3-4 hårdkokta ägg (kalla)
  • 5-6 medelstora kokta potatisar (kalla)
  • 150 gram anjovisfiléer
  • ca 3 msk gräslök (hackad)
  • ca 3 msk dill (finskuren)
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • Salt och peppar
Gör så här:

Skala och hacka äggen. Tärna potatisen i småbitar. Låt ansjovisen rinna av och tärna den fint. Blanda crème fraiche och majonnäs, vänd ner potatis, ägg, ansjovis, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna i en äggkartong. Fint och annorlunda på bordet och särskilt smart om ni ska på picknick.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 31, Blå 29, Lila 20 för hela satsen om man använder 3 ägg, 400 gr potatis, Larsas fettfria yoghurt och lättmajonnäs.

 

Recept och bild – Svenska Ägg