Kål- och potatispudding med äpple
4 portioner
- 250 g kokt kall potatis, skalad (ca 400 g rå potatis med skal)
- 500 – 750 g vitkål eller kålrabbi
- 1 gul lök
- 1 msk matfett
- 3 äpplen
Äggstanning
- 2 ägg
- 5 dl mjölk
- 1 msk vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 km vitpeppar, malen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnsfast form.
Skär kålen i tärningar eller fina strimlor och koka dem mjuka.
Skär potatisen i tunna skivor. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök långsamt i matfettet.
Skär äpplen i tunna skivor. Varva kål, potatis, lök och äpplen formen.
Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, salt och vitpeppar till en äggstanning och häll det över puddingen.
Grädda puddingen i 30 – 40 min ugnen tills den har stelnat.
Servera gärna med lingonsylt eller bacon.
För er Viktväktare:
Points: 18 P för hela formen om man använder lättmjölk.
Personliga Points: 11-21 PP för hela formen om man använder lättmjölk.
Mitt WW: Grön 22, Blå 18 för hela formen om man använder minimjölk.
Smartpoints Flex: 18 SP Flex för hela formen om man använder minimjölk.
Recept och bild – Potatis i tiden