Du i Fokus
Mat & Dryck

Kål- och potatispudding med äpple

skriv ut
4 portioner
  • 250 g kokt kall potatis, skalad (ca 400 g rå potatis med skal)
  • 500 – 750 g vitkål eller kålrabbi
  • 1 gul lök
  • 1 msk matfett
  • 3 äpplen

Äggstanning

  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 km vitpeppar, malen
Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnsfast form.

Skär kålen i tärningar eller fina strimlor och koka dem mjuka.

Skär potatisen i tunna skivor. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök långsamt i matfettet.

Skär äpplen i tunna skivor. Varva kål, potatis, lök och äpplen formen.

Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, salt och vitpeppar till en äggstanning och häll det över puddingen.

Grädda puddingen i 30 – 40 min ugnen tills den har stelnat.

Servera gärna med lingonsylt eller bacon.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 16 P för hela formen om man använder lättmjölk.

Points: 18 P för hela formen om man använder lättmjölk.



Recept och bild – Potatis i tiden

Visited 117 times, 1 visit(s) today