Lemoncurd

skriv ut
ca 3 dl

  • 2 ägg
  • 3 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 citroner, både saft och zest
  • 1 msk majsstärkelse
  • 50 gr smör
Gör så här:

Tvätta citronerna och riv det yttersta skalet (zesten), ner i en kastrull. Pressa citronerna och ha ner drygt hälften av saften i kastrullen. Rör ut majsstärkelsen i resten av saften och ställ åt sidan. Vispa ihop ägg och äggulor i en bunke med en gaffel lite snabbt.

Koka upp zest och saft och låt koka någon minut. Sila uppkoket i en annan kastrull, så att zesten försvinner. Tillsätt socker, smör, äggen och majsstärkelsen du tidigare ställde åt sidan. Värm på låg värme, under omrörning tills sockret lösts upp och curden börjar tjockna men inte till äggröra. Låt svalna.

Ha tex som fyllning i tårtor eller till nybakade scones och kex.

 

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 26, Blå 16, Lila 16 för hela satsen om man använder sukrin och bregott. Grön 19, Blå 9 och Lila 9 om man använder Lätt & Lagom och sukrin. Vi har räknat att 1 msk är ca 1 sp på grön och 0 på Blå och Lila.

 

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita