Du i Fokus
Dryck

Ny whisky lagrad på vinfat – Tamnavulin Red Wine Cask Edition Cabernet Sauvignon

skriv ut
När den första whiskyn i vinserien från Tamnavulin lanserades i Sverige ifjol sålde den slut i hela landet. Nu lanseras Tamnavulin Red Wine Cask Edition Cabernet Sauvignon – en whisky lagrad på franska fat tidigare innehållandes Cabernet Sauvignon. Tack vare slutlagringen får whiskyn en unik och vinös smak som passar både den som vill upptäcka whisky och veteranen.

Tamnavulin har gjort sig ett namn för sin mjuka, lena whisky som är helt fri från rökighet. Det senaste tillskottet till den svenska marknaden är Tamnavulin Red Wine Cask Edition Cabernet Sauvignon. Som namnet skvallrar om är den slutlagrad på fat från Cabernet Sauvignon i Frankrike, vilket ger den vinösa toner och en rik, fyllig, djup smak med inslag av nektariner, plommon och söta röda bär. En helt unik whiskyupplevelse som passar utmärkt till såväl den nya whiskydrickaren som den rutinerade.

Färg en är en djup guldton med röda inslag. Doften är blommig doft men inslag av söt lime, kanel, mandel och kokta päron och smaken är av nektarin, plommon, pepparkakor med inslag av söta röda bär. Med ett djupt och uttrycksfullt avslut. Det är mycket smak och doft, eftersmaken behaglig och sitter kvar länge.

Tamnavulin är ett boutique-destilleri som ligger i den lilla byn Tomnavoulin, i whiskyns mecka Speyside. Destilleriet drivs av den kvinnlige ägaren Joanne Reavley. Namnet Tamnavulin härstammar från gaeliska för ”kvarn på kullen” och är uppkallad efter den tidigare kardningskvarnen som ligger på platsen för destilleriet. Vattnet som används kommer från naturliga undervattenskällor.

– Tamnavulin är ett litet, personligt destilleri med stora ambitioner. De har under en kort tid lyckats etablera sig och bli ett av de bäst säljande whiskyvarumärkena på den svenska marknaden. Att den lyckats charma så många svenskar tror jag beror på dess komplexitet i att den passar både vinälskare och whiskyentusiaster. Det känns fantastiskt att nu introducera ytterligare en Tamnavulin-whisky slutlagrad på vinfat för svenskarna, säger Rickard Edman, produktchef på Spring Wine & Spirits.

Tamnavulin Red Wine Cask Edition Cabernet Sauvignon finns att köpa i Systembolagets fasta sortiment från och med den 1 juni.

I Tamnavulin-sortimentet finns även Tamnavulin Double Cask Speyside Single Malt, Tamnavulin Sherry Cask Speyside Single Malt, Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache Single Malt.

 

Tamnavulin Red Wine Cask Edition Cabernet Sauvignon

Art.nr: 34301

Pris: 299 kr

 

 

Text och bild – Pressmterial

 

Visited 38 times, 1 visit(s) today