Aubergine och zucchinilasagne
Tomatsås:
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 tetra finkrossade tomater (gärna med chili)
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- lite krossad svartpeppar
- 1 msk torkad oregano
Fyllning:
- 2 normalstora aubergine
- 2 st normalstora zucchini/squash
- 2 tsk rapsolja
- 250 gram färska lasagneplattor
Ostsås:
- 3 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 7 dl laktosfri mellanmjölk
- 1 dl riven ost 17 %
- 2 dl bladspenat
Topping:
- 1 dl riven ost 17 %
Gör så här:
Börja med tomatsåsen: Hacka lök och vitlök. Häll krossade tomater i en kastrull, lägg i lök och vitlök. Krydda med socker, salt, svartpeppar och oregano. Låt såsen koka på låg värme utan lock i ca 15-20 min.
Skölj auberginen och zucchinin. Dela på längden i fyra delar och skär sedan i cm-stora bitar. Hacka löken och fräs allt direkt i olivolja så att inte grönsakerna hinner bli bruna. Salta och peppra. Gör ostsåsen med smör och mjöl. Vispa i mjölk, salta, peppra och låt koka några minuter. Var noga med att röra om så gott som hela tiden. Blanda i osten och den hackade spenaten. Ta av från värmen och låt osten smälta. Rör om.
Börja med att lägga lasagneplattor i botten av en ugnsfast form. Häll sedan över lite béchamelsås. Varva grönsaksblandning och den färdiga tomatsåsen efter behag. Avsluta med béchamelsås och riven ost. Gratinera i ugn 200 grader i ca 30-40 minuter.
Servera med sallad.
Smaklig måltid!
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 50, Blå 50 för hela
SmartPoints Flex: 50 Sp Flex för hela
SmartPoints: 50 SP för hela
Recept och bild – Nadjaskitchen