Du i Fokus
Upplevelser

Bullets over Broadway – prickfritt!

skriv ut
Teatersäsongen pågår för fullt och vi har nu kommit till ungefär hälften av höstens premiärer. I lördags var det dags för Göta Lejon och Bullets over Broadway. Tre timmar av total glädje – så här ska en musikal spelas!

Föreställningen utspelar sig i slutet av 1920-talet där den unga manusförfattaren David Shane (Linus Wahlgren) just anlänt till Broadway. Han får möjlighet att sätta upp sin senaste pjäs tack vare finansiering av den mäktiga gangstern Nick Valenti (Johan Rabaeus) som ser detta som ett tillfälle att göra sin flickvän Olive Neal (Shima Niavarani) till stjärna på Broadway. Dock är hon både krävande och mindre begåvad och ställer till alla möjliga problem för bl. a producenten Julian Marx (Per Svensson). Valenti anställer en livvakt för att skydda ”sitt intresse”, Cheech (Johan Rheborg), som visar sig vara ett geni som kommer med strålande idéer när det gäller manuset. Lagom till premiären finner sig David Shayne intrasslad i diverse komplikationer, inklusive lögner om att Cheechs briljanta idéer är hans egna samt en affär med föreställningens förföriska och något överförfriskade huvudrollsinnehavare Helen Sinclair (Helen Sjöholm).

Rollsättningen är perfekt! Det kunde inte bli bättre! Alla passar perfekt i sina roller och samspelet är totalt! Att se Johan Rheborg steppa var en ny upplevelse, riktigt angenäm! Lisa Stadell som spelar Davids flickvän, drar av två nummer så man får total ståpäls. Hon har en av Sverige bästa röster just nu, så är det bara.

Shima Niavarani är ett kapitel för sej… ett underbart kapitel… med den mest nasala och gälla röst man kan tänka sig lyckas hon bokstavera sig fram genom hela föreställningen och det är total succé! Bortskämd ser hon sej som universums mittpunkt och kan uppriktigt inte förstå att inte alla andra gör detsamma.

De fantastiska skådespelarna har fått vackra kläder av Camilla Thulin och ackompanjeras av en lika fantastisk orkester. Allt är fulländat, det finns inget att klaga på! Som musikal är detta en höjdpunkt och något som alla musikalälskare helt enkelt ska se!

Föreställningen är tre timmar inklusive paus och biljetter säljs tom mitten av december. Men vi är helt säkra på en förlängning och då kan ni köpa årets bästa julklapp! Julklappstips redan i september, vad sägs om det?

bullets_over_Broadway10_Foto_Mattias_Edwall bullets_over_Broadway9_Foto_Mattias_Edwall bullets_over_Broadway3_Foto_Mattias_Edwall bullets_over_Broadway1_Foto_Mattias_Edwall

Bilder – Mattias Edwall, text – Marlene Rindå Jikita

Visited 18 times, 1 visit(s) today