Du i Fokus
Hälsa & Motion

En aktiv livsstil med nya Suunto 3 Fitness

skriv ut
Suunto lanserar inom kort nya Suunto 3 Fitness, som är utformad för människor med en aktiv livsstil som värdesätter hälsa och välbefinnande. Den har innovativa anpassningsbara träningsplaner som baseras på din personliga konditionsnivå och hjälper dig att hitta en hälsosam balans mellan aktivitet och vila.

Suunto 3 Fitness har en ny Suunto-app som registrerar aktivitet och vila, samt en GPS-funktion för att även registrera hastighet, distans och din rutt.

Suunto 3 Fitness passar både för olika träningsformer och för användning som en elegant klocka. – När det gäller design förlitar vi oss alltid på sådant som kännetecknar Suunto: hållbarhet, precision och tillförlitlighet. Men när vi utformade Suunto 3 Fitness ville vi gå ännu längre. Vi gjorde den mindre och lättare än några av våra tidigare anslutna sportklockor, berättar Suuntos designchef Timo Yliluoma. – Den minimalistiska infattningen i rostfritt stål ger klockan en hållbar men ändå snygg urtavla, samtidigt som det lilla formatet och det mjuka armbandet gör den lätt och bekväm att använda dygnet runt. Det är därför vi säger att Suunto 3 Fitness är vackert slitstark.

Det är enkelt att träna med Suunto 3 Fitness. Baserat på din personliga profil skapar klockan en sjudagars träningsplan med optimal varaktighet och intensitet för varje träningspass för att förbättra konditionen. De planerade träningspassen är enkla att aktivera och följa, och när du väl har satt igång ger klockan dig vägledning så att du håller dig på rätt intensitetsnivå. Dessutom meddelar den dig när du når träningsmålet,  men du kan förstås välja att träna utan vägledning också.

Efter ett par träningspass bedömer klockan din konditionsnivå. Träningsrekommendationerna baseras på din aktuella konditionsnivå och registrerad träningshistorik. Suunto 3 Fitness anpassar automatiskt träningsplanen efter dina aktuella aktiviteter, så om du missar ett träningspass eller gör lite mer än planerat, behöver du inte uppdatera planen manuellt.

Tack vare Suuntos sportexpertis är Suunto 3 Fitness redo för alla dina sporter, från löpning, simning och cykling till gymträning, vandring och många fler. Klockan använder handledsbaserad kadens för att mäta hastighet och distans när du går eller springer, vilket innebär att du kan registrera hastighet och distans även inomhus. Handledsbaserad pulsmätning gör klockan enkel att använda, och den är vattenbeständighet till 30 meter vilket innebär att du utan problem även kan simma med den. Klockan har fem dagars batteritid med aktivitetsregistrering dygnet runt aktiverad.

Dessutom mäter klockan din påfrestning och återhämtning under hela dagen för att du garanterat alltid ska ha tillräckligt med energi för att ta dig igenom dagen.

Registreringen av sömnkvalitet, påfrestning och återhämtning, samt den anpassningsbara träningsvägledningen, har utvecklats i ett nära samarbete med Firstbeat Technologies, som Suunto har arbetat med under lång tid inom sportvetenskap.

Suunto 3 Fitness Gold och All Black (rekommenderat butikspris 2400 kr) har guld- eller svartpläterade knappar och infattningar i rostfritt stål, medan Suunto 3 Fitness Black, Ocean och Sakura har polerade infattningar i rostfritt stål (rekommenderat butikspris 2000 kr). Kommer i butik i slutet av april.

 

Text och bild – pressmaterial

 

Visited 15 times, 1 visit(s) today