Du i Fokus
Bakning

Rabarberpaj med en twist

skriv ut
6-8 portioner

Fyllning:

  • 500 gr rabarber
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk majsstärkelse
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk kakao
  • 1 citron (skalet)

Pajsmul

  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 125 gr flytande margarin
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Tvätta och skär rabarbern i skivor, lägg dessa i en pajform. Strö över socker, kanel, kakao, majsstärkelse och rivet citronskal. Ställ åt sidan.

Blanda havregryn, vetemjöl och socker. Tillsätt smöret och arbeta ner detta i de torra ingredienserna. “Klicka” ut över rabarbern, jämt fördelat och grädda i ugn ca 20 min.

Servera med vaniljsås, glass eller grädde.

För er Viktväktare:

Points: 79 för hela om man gör enligt receptet. 50 om man byter ut sockret mot lättströ. Lägg till P för ev tillbehör.

Personliga Points: 73-79 för hela om man gör enligt receptet. 44-50 om man byter ut sockret mot lättströ. Lägg till PP för ev tillbehör.

Mitt WW: Grön 72, Blå 72, Lila 67 för hela. Lägg till SP för ev tillbehör.

SmartPoints Flex: 72 SP Flex för hela

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 26 times, 1 visit(s) today

2 svar på ”Rabarberpaj med en twist

Kommentarer är stängda.