Du i Fokus
Mat & Dryck

Smashad potatis

skriv ut
4 portioner

  • 1 kg potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 gr smör- & rapsolja
  • 20 gr riven parmesan
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka potatisen, eller ta gårdagens, om du vill skala den är upp till dig.

Lägg den kokta potatisen på en bakplåt med ugnspapper. Ta en stekspade eller liknande och mosa varje potatis så den spricker och blir hyfsat platt. Smält smöret, pressa ner vitlöken och ha ner timjan. Pensla varje potatis med smör, strö över parmesanen, salta och peppra. Gratinera i ugnen ca 15-20 minuter, tills potatisen har en fin färg.

Servera gärna tillsammans med något gott från grillen.

För er Viktväktare:

Points: 36 P för all potatis.

Personlig Points: 17- 36 PP för all potatis.

Mitt WW:  Grön 39, Blå 39, Lila 16 för all potatis.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 51 times, 1 visit(s) today