Smulpaj med rabarber
6-8 portioner
- 400 gr skalad rabarber
- 1 msk potatismjöl
- 1 dl socker el suckrin
Smuldeg
- 2 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1/2 dl socker el suckrin
- 75 gr smör och rapsolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär rabarbern i ca centimetertjocka bitar och lägg dem i en bunke. Till sätt sockret och potatismjölet och blanda om alltsammans. Häll över i en ugnsform, ca 26-27 cm i diameter.
Blanda havregryn, mjöl och socker, tillsätt smöret och arbeta ihop alltsammans för hand till en smuldeg. Smula blandningen över rabarbern och grädda mitt i ugn ca 20-25 minuter.
Servera med vaniljsås, glass eller grädde.
För er Viktväktare:
Points: 34 P för hela, om man använder suckrin/lättströ. Lägg till P för vaniljsås mm.
Personliga Points: 27-34 PP för hela, om man använder suckrin/lättströ. Lägg till PP för vaniljsås mm.
Mitt WW: Grön 34, Blå 34, Lila 26 för hela, om man använder suckrin. Lägg till SP för vaniljsås mm.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita