Tandoorikycklinggryta

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr strimlad kycklingfilé
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1-2 msk olja
  • 1 hackad gul lök
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk mangochutney
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Fräs kycklingen i en torr panna tills vätskan är borta. Tillsätt olja, lök och vitlök. Låt fräsa tills kycklingen börjar få färg och löken börjar bli mjuk. Ha i tandoorikryddan och åt alltsammans fräsa ihop. Häll i matlagningsgrädden, rör om och låt koka ihop tills det börjar tjockna. Stäng av plattan och tillsätt mangochutneyn. Blanda om och smaka av med salt och peppar.

Servera med ris.

 

För er Viktväktare: 4 SP Flex per portion om man använder 1 msk olja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för riset.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita