Tacogryta med ris

skriv ut
4 portioner
  • 400 gr lövbiff
  • 2 msk tacokrydda (recept HÄR)
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 strimlad lök
  • 1 dl hett vatten
  • 1 dl vatten
  • 1 buljongtärning (kött)
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 1 msk olja
Gör så här:

Häll av spadet på champinjonerna och häll dem i en torr stekpanna. Fräs dem tills de är torra, tillsätt sedan oljan och den strimlade löken. Stek på medelvärme tills allt börjar få färg. Häll över allt i en skål.

Strimla lövbiffen och lägg den i den tomma stekpannan. Fräs tills köttet fått stekyta. Häll tillbaka lökblandningen och pudra tacokryddan över och rör om. Lös upp en buljongtärning i det heta vattnet och tillsätt detta, det kalla vattnet och grädde, till köttet. Rör om och låt puttra ihop.

Servera med ris och en sallad.

 

För er Viktväktare: 4SP/portion om man använder den hemmagjorda tacokryddan och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för ris.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå