Tacogryta med ris

skriv ut
4 portioner

400 gr lövbiff

2 msk tacokrydda (recept HÄR)

3 dl matlagningsgrädde

1 strimlad lök

1 dl hett vatten

1 dl vatten

1 buljongtärning (kött)

1 burk skivade champinjoner

1 msk olja

Gör så här:

Häll av spadet på champinjonerna och häll dem i en torr stekpanna. Fräs dem tills de är torra, tillsätt sedan oljan och den strimlade löken. Stek på medelvärme tills allt börjar få färg. Häll över allt i en skål.

Strimla lövbiffen och lägg den i den tomma stekpannan. Fräs tills köttet fått stekyta. Häll tillbaka lökblandningen och pudra tacokryddan över och rör om. Lös upp en buljongtärning i det heta vattnet och tillsätt detta, det kalla vattnet och grädde, till köttet. Rör om och låt puttra ihop.

Servera med ris och en sallad.

 

För er Viktväktare: 4SP/portion om man använder den hemmagjorda tacokryddan och 4%-ig matlagningsgrädde.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå