Wrapsemla
Mandelmassa:
- 400 g mandelmassa
- 100 g skalad riven mandel
- 0,5 msk kardemumma
Fördeg:
- 400 g vatten
- 100 g mjölk
- 60 g jäst
- 500 g vetemjöl
Vetedeg, fortsättning:
- 250 g vetemjöl
- 200 g smör
- 200 g socker
- 10 g kardemumma
- 7 g salt
- 1 st ägg
Gör så här:
- Fördeg: Lös jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser och låt vila i rumstemperatur i 30 min.
- Vetedeg, fortsättning: Blanda alla ingredienser utom saltet med fördegen. Blanda degen väl i ca 8 minuter i maskin med krok. Saltet tillsätts sista minuten.
- Låt degen vila i ca 10 minuter.
- Dela upp degen i 60-70 g stora bitar.
- Rulla runda bullar och låt bullarna stå i 30 minuter under en handduk.
- Kavla ut degen till runda mycket tunna plattor ca 20 cm i diameter. Om det är jobbigt att kavla så kavla i lite åt gången i omgångar.
- Baka av på ca 240 grader (OBS! helt beroende på ugnstyp) i ca 3 minuter. Degen ska kunna vikas utan att spricka så du får prova dig fram.
- Mandelmassan: Blanda ihop ingrindienserna. Tillsätt lite vatten, så pass mycket att mandelmassan blir spritsbar/bredbar.
- Spritsa eller bred mandelmassa på brödet
- Spritsa grädde med hjälp av spritspåse eller sifon
- Vik ihop och pudra lite florsocker över
Njut av din egna wrapsemla
Recept – Mattias Ljungberg, bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 45 times, 1 visit(s) today