Hjärtformade Kärleksmums
Receptet på 1 plåt Kärleksmums
Smet:
- 150 g smör
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk siktad kakao
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl mjölk
Glasyr:
- 75 g margarin
- 2 msk kallt kaffe
- 1 msk siktad kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
Garnering:
kokosflingor eller chokladströssel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och det smälta smöret. Häll smeten i en bakpappersklädd plåt, 30 x 40 cm och grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter. Låt kakan svalna. Smält under tiden smöret till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred glasyren på kakan. Strö över rikligt med kokos eller chokladströssel. Skär kakan i fyrkanter eller använd en pepparkakasform för det perfekta hjärtat.
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 224, Blå 186 SP Flex för allt, om man använder vanlig smör och Grön 205, Blå 168 SP Flex om man använder smör- och rapsolja.
SmartPoits Flex: 186 SP Flex för allt, om man använder vanlig smör och 168 SP Flex om man använder smör- och rapsolja.
SmartPoints: 224 SP för allt, om man använder vanlig smör och 205 SP om man använder smör- och rapsolja.
Recept och bild – Nadjaskitchen