Tacogratäng med bacon och mango

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr kycklingfilé
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 3 msk tacokrydda – recept HÄR
  • 1 mango
  • 1 pkt bacon
  • 175 gr färskost (tex grillad paprika)
  • 1 liten burk majs
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl vatten
Gör så här:

Strimla kycklingfilén och hacka rödlöken grovt. Bryn kyckling och lök och strö över tacokrydda, blanda om och låt fräsa någon minut innan du tillsätter vattnet. Skala mangon och skär den i bitar. Strimla och stek baconet. Lägg kycklingen och löken i en gratängform. Strö över mango, majs och bacon. Klicka ut färskosten och strö över riven ost.

Gratinera mitt i ugnen i 225 grader ca 15 minuter.

Servera med ris och ev en klick creme fraish.

 

För er Viktväktare: 6 SP Flex per portion om man använder kycklingbacon istället för vanlig bacon och riven ost max 12%. Lägg till SP för riset.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita