Du i Fokus
TeaterUpplevelser

Sverigepremiär av musikalen Broarna i Madison County

skriv ut
Många har sett filmen och gråtit tillsammans med Robert Kincaid (Clint Eastwood) och Francesca Johnson (Meryl Streep). Filmen Broarna i Madison County är en vacker kärlekshistoria, både i bild och berättelse, med två av världens bästa skådespelare. Nu sätts det omtalade kärleksdramat upp som musikal på Maximteatern i Stockholm och sedan även på Slagthuset i Malmö.

Italienskfödda Francesca Johnson bor med sin familj på en gård i Winterset i Iowa. Robert Kincaid arbetar som fotograf för tidningen National Geographic och är i Madison County för att fota de berömda täckta Broarna. Francesca är ensam hemma under några dagar medan resten av familjen är bortrest när Robert stannar till vid hennes hus för att fråga om vägen till den sjunde bron. Ett möte som förändrar livet för dem båda.

Musikalen Broarna i Madison County är baserad på Robert James Wallers bästsäljande roman med över 15 miljoner sålda böcker världen över och filmen med samma namn, som blev en av filmhistoriens största succéer när den kom 1995 med Meryl Streep och Clint Eastwood i huvudrollerna.

Denna första svenska uppsättning av musikalen produceras av Viktoria Tocca som även spelar den kvinnliga huvudrollen. Viktoria har lång erfarenhet som skådespelare i musikalbranschen och har bla spelat rollen som Christine i Fantomen på operan i Danmark. Hon har berättat att hon såg musikalen på Broadway och blev så betagen att hon gav sig den på att spela huvudrollen när den skulle sättas upp i Sverige. För att vara helt säker tog hon saken i egna händer och ordna med rättigheterna för produktionen. På så sätt blev uppsättningen hennes och hon kunde sätta sig själv i huvudrollen.

I morgon (12/9) har musikalen Broarna i Madison County premiär med just Viktoria i huvudrollen. Vid sin sida har hon Daniel Sjöberg i rollen som Robert Kincaid. Det är en vacker historia om stark kärlek mellan Francesca och Robert och den kärleken känner man verkligen. Men det är också en berättelse om kärleken till sin familj. Viktoria Tocca och Daniel Sjöbergs röster passar otroligt bra ihop och det slår nästan gnistor mellan dem. Ensemblen är väl sammansatt och rösterna passar bra ihop med karaktärerna. Detta är ett vackert kärleksdrama för den vuxna publiken.

 

Föreställningen spelas på Maximteatern i Stockholm 12-30 september och fortsätter sedan till Slagthuset i Malmö 12-27 oktober. Föreställningen är 2 timmar och 40 minuter lång inklusive 20 minuters paus.

 

Text  – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

 

Visited 26 times, 1 visit(s) today

Ett svar på ”Sverigepremiär av musikalen Broarna i Madison County

Kommentarer är stängda.