Du i Fokus
Mat & Dryck

Beyond Burger – växtbaserade burgare som smakar nötkött

skriv ut

För någon månad sedan lanserade amerikanska Beyond Burger sina saftiga hamburgare i Sverige. Nu utökar Scandic sin menyn med den veganska burgare, som smakar som en riktigt saftig burgare ska smaka. 

Beyond Burger är helt växtbaserad och fri från soja, gluten och kolesterol. Den främsta källan till protein kommer från ärtor. Burgaren innehåller även bland annat rapsolja, kokosolja, cellulosa från bambu, potatisstärkelse och diverse kryddor. Rödbetsjuice ger burgaren en köttlik färg och gör dessutom att den ”blöder” när man steker den. Plockar man sönder “köttet” så är det väldigt likt nötkött i både konsistens och utseende och tillagas precis som nötkött. Produkten kommer från amerikanska Beyond Meat som backas upp av investerare som Bill Gates och Leonardo DiCaprio.

– Vi har sett på ett veganskt alternativ till vår populära Scandicburgare under en längre tid och när vi kom i kontakt med Beyond Meat kände vi att de var helt rätt produkt för oss. Efterfrågan på vegetarisk och vegansk mat ökar och vi på Scandic vill att det ska finnas bra mat som tilltalar alla, oavsett kosthållning, säger Thomas Fankl, ansvarig Food and Beverage för Scandic i Sverige.

Scandic arbetar mycket kring klimatsmarta lösningar och hållbarhetsarbetet är under konstant utveckling. Maten som serveras i restaurangerna utgör inget undantag utan är en viktig del i arbetet kring att bidra till en bättre miljö och en hållbar framtid. Scandic  blir därmed den första hotellkedjan i Europa att presentera en växtbaserad hamburgare på menyn.

Scandics nya veganska burgare finns på menyn sedan i tisdags och serveras med veganskt bröd, vegansk ost, vegansk chimichurri-majonnäs, krispig sallad, färsk tomat och syrad rödlök. Priset är 199 kr för hela måltiden.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Scandic

 

Visited 5 times, 1 visit(s) today