Tacogratäng med bacon och mango
4 portioner
- 600 gr kycklingfilé
- 1 rödlök
- 1 msk olja
- 3 msk tacokrydda – recept HÄR
- 1 mango
- 1 pkt bacon
- 175 gr färskost (tex paprika)
- 2 dl liten burk majs
- 2 dl riven ost
- 1 dl vatten
Gör så här:
Strimla kycklingfilén och hacka rödlöken grovt. Bryn kyckling och lök och strö över tacokrydda, blanda om och låt fräsa någon minut innan du tillsätter vattnet. Skala mangon och skär den i bitar. Strimla och stek baconet. Lägg kycklingen och löken i en gratängform. Strö över mango, majs och bacon. Klicka ut färskosten och strö över riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i 225 grader ca 15 minuter.
Servera med ris och ev en klick crème fraish.
För er Viktväktare:
Points: 29 P för hela gratängen, om man använder hemmagjord tacokrydda, kycklingbacon istället för vanlig bacon och riven ost max 10%. Lägg till P för riset.
Personliga Points: 35-44 PP för hela gratängen, om man använder hemmagjord tacokrydda, kycklingbacon istället för vanlig bacon och riven ost max 1o%. Lägg till PP för riset.
Mitt WW: Grön 7, Blå 6, Lila 6 per portion om man använder kycklingbacon istället för vanlig bacon och riven ost max 12%. Lägg till SP för riset.
SmartPoints Flex: 6 SP Flex per portion om man använder kycklingbacon istället för vanlig bacon och riven ost max 12%. Lägg till SP för riset.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Frukt i mat