Stroganoff med Oumph

skriv ut
4 portioner
  • 280 gr Oumph ”Chunk”
  • 1 msk olja
  • 1 lök
  • ½ dl hett vatten
  • 1 buljongtärning, grönsaker el svamp
  • 1 burk/förpackning passerade tomater
  • 1 msk tomatpure
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar

 

Gör så här:

Dela oumphen i lagom stora bitar och bryn i stekpanna. Hacka löken och låt fräsa med oumphen en kort stund. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet, häll över i stekpannan och ha i resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och låt allt koka ihop 5-10 minuter.

Servera med pasta eller ris.

 

För er Viktväktare: 3 SP per portion om man använder matlagningsgrädde 4%, lägg till SP för pasta/ris.

 

Recept och bild – Marlene Rindå Jikita