Stroganoff med Oumph
4 portioner
- 280 gr Oumph “Chunk”
- 1 msk olja
- 1 lök
- ½ dl hett vatten
- 1 buljongtärning, grönsaker el svamp
- 1 burk/förpackning passerade tomater
- 1 msk tomatpure
- 2 tsk paprikapulver
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Dela oumphen i lagom stora bitar och bryn i stekpanna. Hacka löken och låt fräsa med oumphen en kort stund. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet, häll över i stekpannan och ha i resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och låt allt koka ihop 5-10 minuter.
Servera med pasta eller ris.
För er Viktväktare:
Points: 11 P för hela grytan, om man använder matlagningsgrädde 4%, lägg till P för pasta/ris.
Personliga Points: 11-12 PP för hela grytan, om man använder matlagningsgrädde 4%, lägg till PP för pasta/ris.
Mitt WW: Grön 3, Blå 3, Lila 3 per portion om man använder matlagningsgrädde 4%, lägg till SP för pasta/ris.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 99 times, 1 visit(s) today
Pingback: Mina vegetariska favoriter