Spagetti med kasslersås

skriv ut
Denna kasslersås tillagas rätt så ofta här hemma och är en riktig favorit. Inte nog med att den är snabblagad, den är även mycket god. Tomatpuré tillsammans med oregano och grädde är basen till såsen, sedan är det bara att lägga till vad man själv vill ha, typ champinjoner eller paprika kanske?

Till 6 portioner behöver du:
  • 800g kassler (fett bortskuret)
  • 1 msk olja
  • 1-2 msk oregano
  • 1 – 1 1/2 msk vetemjöl
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 – 2 msk tomatpuré
  • ev lite salt och peppar
Gör så här:

Skär kasslern i bitar eller i strimlor. Värm oljan i en kastrull. Lägg i kasslern och låt den puttra bort all vätska. Rör om i kastrullen lite då och då. När vätskan nästan är borta så rör du ner mjölet. Blanda ordentligt. Häll i matlagningsgrädden och blanda. Tillsätt oregano och tomatpuré. Låt allt puttra ihop.

Smaka av om du vill ha lite mer oregano, tomatpuré, salt eller peppar. Kasslern brukar ge sälta så smaka innan du saltar.  Servera såsen till nykokt bandspagetti och tomatsallad.

För er viktväktare: 5 SP eller 6 PP med 4 % matlagningsgrädde plus Points för pasta.

Recept och bild – Nadjaskitchen