Du i Fokus
Mat & DryckUpplevelser

Oaxen Slip lanserar koncept för solo-ätare

skriv ut
Vännerna kanske är upptagna eller så kanske man bara vill ha en middag i lugn och ro. Oaxen Slip tar solo-ätandet till Sverige för att ändra synen på att äta ute på egen hand. Med det nya konceptet OAXEN SOLO bjuder Oaxen Slip in till en middag för bara dig!

“Vi vill vara föregångare i vår bransch och förändra synen att ensam-ätande är ett problem.” säger Agneta Green, en av grundarna till Oaxen Krog. ”Genom att exklusivt vända oss till dem som vill eller behöver äta på egen hand skapar vi en plats där det är normen – på SOLO är alla solo-ätare.” förklarar Agneta.

Oaxen SOLO blir till en början varje fredagkväll på bistron Oaxen Slip. Du kommer utan sällskap och sitter med människor som av olika anledningar är i samma situation. Vi vill ta bort tveksamheten med att äta på egen hand och ersätta den med gemenskap. På SOLO är alla solo-ätare.” säger Agneta.

Med SOLO lanseras ett helt nytt och unikt koncept där du går ut och äter på egen hand samtidigt som du träffar nya intressanta människor. Det handlar inte bara om riktigt god mat och läckra smaker. Det här är ett mycket mer spännande sätt att äta middag.

Solo är exklusivt för solo-ätare. Inga dejter, inga barnfamiljer eller kompisgäng. Du ska alltså inte ta med dig någon annan än dig själv. Hela idén med SOLO är att du kommer på egen hand och träffar andra som också gör det.

Skälet att komma till OXEN SOLO är många. Dina vänner har inte tid, du är i Stockholm på affärsresa, att äta på restaurang utan sällskap finns på din “bucket list” eller så det en rädsla du vill övervinna.” Det finns många anledningar till att du är solo och alla är lika välkomna.” säger Agneta. “Vi räknar med att det bli en stor blandning av människor. Vi ser det som en del av styrkan i konceptet.”

I Oaxen Slip serveras egen tolkning av nordisk bistromat, goda och okomplicerade rätter. Maten är nordisk, närodlad med genuina nordiska smaker från ekologiska råvaror och ingredienser.

Agneta fortsätter: “Hållbarhet är något som alltid genomsyrat hela vår verksamhet, från byggnaden och inredningen till maten och drycken vi serverar. Med Oaxen SOLO lyfter vi det sociala perspektivet.” Många lever i ensamhet idag och så många som 34 % uppger att de inte har någon att äta tillsammans med (Food & Friends 2018). “Det är viktigt att ibland få sitta tillsammans med andra för att äta och prata.” förklarar Agneta. ”Även om du av någon anledning är solo ska du ha den möjligheten.”

Fredagen den 5 oktober är det premiär för Oaxen SOLO på Oaxen Slip.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Oaxen

 

Visited 25 times, 1 visit(s) today