Du i Fokus
Hem & Inredning

Thomas Sandell i designsamarbete med Plantagen

skriv ut
Nu lanseras Plantagens nya kollektion ”Extend your space” som är framtagen av en av Sveriges mest prisbelönta och kända arkitekter, Thomas Sandell. Serien innehåller sju unika och innovativa produkter som på ett modernt sätt bidrar till att integrera fler växter i hemmet.

Thomas Sandell är en av Sveriges mest uppmärksammade arkitekter och formgivare. I sin portfolio har han en rad byggnader som Gåshaga brygga på Lidingö, Stockholmsbörsen och inredning för Moderna Museet.

Nu har han tillsammans med Plantagen designat en unik kollektion växtlösningar som kommer i stilrent vitt och låter växterna vara huvudrollsinnehavarna. Kollektionen är inspirerad av arkitektoniska former och smarta lösningar som uppfyller behovet av praktiska föremål i vardagen. Ett exempel är Situne fönsterstång som med sina fem krokar gör det möjligt att hänga flera växter mellan fönsterkarmarna.

– Det har varit viktigt att designa produkter som passar i olika hem och där växterna får en framträdande roll. Serien har därför fått rena linjer och en tidlös design, säger Thomas Sandell.

Kollektionen är ett direkt resultat av en ökad efterfrågan om att inreda sina hem med växter. I Plantagens nylanserade rapport Växttrender 2018 svarar varannan svensk att de har fler än tio växter i sina hem. Vanligast är att ha uppemot 20 växter. Det gör att platserna att placera växterna på måste utökas.

– Vi fortsätter att se en enormt stor efterfrågan på att inreda sina hem med framförallt gröna växter. Växter är idag en given inredningsdetalj i alla rum, ja till och med i badrummet. Vi har därför valt att lansera den här linjen som ett svar på våra kunders behov av att utöka möjliga platser att ställa eller hänga växter på, säger Petra Nowak, Kategorichef på Plantagen.

Produkterna Situne piedestal, Dalia fästbar bricka rund, Dalia fästbar bricka lång och Alora växtbelysning med ampel finns redan i butiken, resterande delar av kollektionen lanseras i mitten av oktober. Priserna är från 199 till 449 kr.

 

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 18 times, 1 visit(s) today