”Smal” Västerbottenpaj

skriv ut
4 portioner
  • 1 stort tortillabröd
  • 3 tsk olivolja
  • 1 stor röd lök
  • 2 dl riven Västerbottenost
  • 1/2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk dill (gärna färsk)
  • salt
  • peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Pensla en liten pajform med 1 tsk olja. Tryck ner tortillan och förgrädda 3–4 minuter.

Hacka löken fint och fräs den i resten av oljan tills den är mjuk. Salta, peppra och fördela över tortillan.

Hacka dillen. Vispa samman äggen med ost, yoghurt, dill och mjölk, smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över löken och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Servera pajen som den är med en sallad eller som tillbehör på kräftskivan.

För er Viktväktare: 20 SP Flex för hela pajen om man använder tortillabröd från Santa Maria, minimjölk och Larsas Fettfria Grekiska Yoghurt.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita