Smakrik kasslercurrygryta

skriv ut
4-6 portioner
  • 600 gr kassler
  • 1 dl chilisås
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk curry
  • 1 dl vatten
  • 1-2 msk smör
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla kasslern och löken och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök i smöret. Tillsätt curry, blanda om och fräs någon minut. Ha i kasslern, blanda om och fräs 3-4 minuter. Häll i vatten, chilisås och matlagningsgrädden. Blanda ihop och koka upp, låt koka tills det tjocknar. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta eller ris och en sallad.

 

För er Viktväktare: 26 SP Flex för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsyoghurt och 1 msk smör. Dela med antalet portioner ni får ut och lägg till SP för pastan/riset.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita